Een huis in Duitsland? Goed idee!

Ook u heeft natuurlijk al gehoord van Nederlanders die met hun hebben en houden naar onze oosterburen verhuizen. Misschien hebt u er zelf al wel eens over nagedacht. Daar hoeft u zich absoluut geen zorgen over te maken. Sterker zelfs: er zijn heel wat gegronde redenen om een verhuis te overwegen.

Knap Duitsland

Een huis in Duitsland zal in de eerste plaats al heel wat minder kosten dan eentje in Nederland. Zeg dus maar dag tegen die torenhoge hypotheek. Bovendien zult u ook heel wat minder wegenbelasting betalen. Een groot maar onderschat voordeel: er is veel minder regelneverij in Duitsland. Wilt u iets aanpassen aan uw huis? Doe gerust. Iets dat in Nederland al wel eens voor een echte procedureslag kan zorgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hogere levenskwaliteit en betere gezondheidszorg.

Huis in Duitsland zoeken

Volledig over de streep getrokken om in Duitsland rond te neuzen? Dan is de volgende vraag natuurlijk hoe u eraan begint om in de grensstreek of zelfs dieper in het land een geschikte woonst te vinden. Het antwoord daarop is natuurlijk een makelaar met ervaring zoals oostmakelaardij.nl aan te spreken. Het is vrij logisch dat de huizenmarkt en de regelgeving in Duitsland anders in elkaar zit dan dat in Nederland het geval is. Het is dan ook maar zo intelligent om te informeren en samen te werken met een kantoor dat ervaring heeft en gespecialiseerd is in de materie. Zo voorkomt u grote fouten.

Een huis in Duitsland? Goed idee!