Een huis in Duitsland? Goed idee!

Ook u heeft natuurlijk al gehoord van Nederlanders die met hun hebben en houden naar onze oosterburen verhuizen. Misschien hebt u er zelf al wel eens over nagedacht. Daar hoeft u zich absoluut geen zorgen over te maken. Sterker zelfs: er zijn heel wat gegronde redenen om een verhuis te overwegen.

Knap Duitsland

Een huis in Duitsland zal in de eerste plaats al heel wat minder kosten dan eentje in Nederland. Zeg dus maar dag tegen die torenhoge hypotheek. Bovendien zult u ook heel wat minder wegenbelasting betalen. Een groot maar onderschat voordeel: er is veel minder regelneverij in Duitsland. Wilt u iets aanpassen aan uw huis? Doe gerust. Iets dat in Nederland al wel eens voor een echte procedureslag kan zorgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hogere levenskwaliteit en betere gezondheidszorg.

Huis in Duitsland zoeken

Volledig over de streep getrokken om in Duitsland rond te neuzen? Dan is de volgende vraag natuurlijk hoe u eraan begint om in de grensstreek of zelfs dieper in het land een geschikte woonst te vinden. Het antwoord daarop is natuurlijk een makelaar met ervaring zoals oostmakelaardij.nl aan te spreken. Het is vrij logisch dat de huizenmarkt en de regelgeving in Duitsland anders in elkaar zit dan dat in Nederland het geval is. Het is dan ook maar zo intelligent om te informeren en samen te werken met een kantoor dat ervaring heeft en gespecialiseerd is in de materie. Zo voorkomt u grote fouten.

Een huis in Duitsland? Goed idee!

Het kopen van een Duitse droomwoning

Wie een zoektocht onderneemt naar een nieuw droomhuis in het oosten van het land doet er goed aan ook een stukje over de grens te kijken. De huizenprijzen in Duitsland liggen voor vergelijkbare woningen een stuk lager dan in Nederland. Is je budget in Nederland toereikend voor een leuke tussenwoning, in Duitsland levert het zelfde budget je een mooie vrijstaande woning, compleet met tuin en garage.

Specialisten
Bij het kopen van een woning komen er altijd zaken in beeld waar je waarschijnlijk minder mee vertrouwd bent. Denk maar aan het beoordelen van de bouwtechnische staat van een woning, het hele onderhandelingsproces over de prijs van de nieuwe woning, en het uiteindelijk rondmaken van de nieuwe aankoop. Het zijn allemaal zaken waar je graag een makelaar bij in de arm neemt, deze heeft de gewenste kennis en vaardigheden in huis.

De Duitse markt
Woningen in Duitsland zijn aantrekkelijk geprijsd en net over de grens is het landschap vergelijkbaar met de Nederlandse kant. Bij de aankoop van je nieuwe Duitse woning komen er natuurlijk ook specifieke Duitse zaken om de hoek. Je hebt kennis nodig van de regelgeving in Duitsland, de bouwtechnische staat van Duitse woningen en de juiste volgorde van procedures. Daarbij wordt er in het hele proces uiteraard in het Duits gesproken en onderhandeld. In dit proces is deskundige hulp nodig van een makelaar die de Duitse markt op zijn duimpje kent. Neem hiervoor contact op met oostmakelaardij.nl.

Het kopen van een Duitse droomwoning