Een huis in Duitsland? Goed idee!

Ook u heeft natuurlijk al gehoord van Nederlanders die met hun hebben en houden naar onze oosterburen verhuizen. Misschien hebt u er zelf al wel eens over nagedacht. Daar hoeft u zich absoluut geen zorgen over te maken. Sterker zelfs: er zijn heel wat gegronde redenen om een verhuis te overwegen.

Knap Duitsland

Een huis in Duitsland zal in de eerste plaats al heel wat minder kosten dan eentje in Nederland. Zeg dus maar dag tegen die torenhoge hypotheek. Bovendien zult u ook heel wat minder wegenbelasting betalen. Een groot maar onderschat voordeel: er is veel minder regelneverij in Duitsland. Wilt u iets aanpassen aan uw huis? Doe gerust. Iets dat in Nederland al wel eens voor een echte procedureslag kan zorgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hogere levenskwaliteit en betere gezondheidszorg.

Huis in Duitsland zoeken

Volledig over de streep getrokken om in Duitsland rond te neuzen? Dan is de volgende vraag natuurlijk hoe u eraan begint om in de grensstreek of zelfs dieper in het land een geschikte woonst te vinden. Het antwoord daarop is natuurlijk een makelaar met ervaring zoals oostmakelaardij.nl aan te spreken. Het is vrij logisch dat de huizenmarkt en de regelgeving in Duitsland anders in elkaar zit dan dat in Nederland het geval is. Het is dan ook maar zo intelligent om te informeren en samen te werken met een kantoor dat ervaring heeft en gespecialiseerd is in de materie. Zo voorkomt u grote fouten.

Een huis in Duitsland? Goed idee!

Wonen in Duitsland zeer aantrekkelijk

Aangenaam wonen in Duitsland
Veel mensen zouden niet graag in Duitsland willen wonen. Dit is vreemd, het wonen in Duitsland biedt namelijk veel voordelen in vergelijking met Nederland. De belangrijkste reden om in Duitsland een huis te kopen, is omdat het wonen net over de grens vele malen goedkoper is dan de huizen in Nederland. Voor het bedrag, waar je in Nederland een kleine flatwoning voor kunt kopen, kun je in Duitsland een ruim vrijstaand huis kopen. Bovendien zijn de huizen in Duitsland van goede kwaliteit en wordt er momenteel zeer duurzaam gebouwd. Ten slotte is het leven, buiten het wonen, in Duitsland ook veel goedkoper dan in Nederland. Veel mensen doen hun wekelijkse boodschappen al in Duitsland, omdat groente, vlees en drank in Duitsland veel voordeliger zijn dan bij ons in Nederland.

Neem eens een kijkje
Bent u nog niet overtuigd dat het kopen van een huis in Duitsland vele voordelen biedt. Neemt u dan snel eens een kijkje in het ruime aanbod van oostmakelaardij.nl. Let u dan vooral op de ruimte die een huis in Duitsland u te bieden heeft. U zult al snel merken dat het makkelijk is om uw droomhuis in Duitsland te vinden. Als u eenmaal in Duitsland woont dan wilt u niet meer terug naar Nederland. Vooral als u merkt dat Duitsers dol zijn op ons Nederlanders.

Wonen in Duitsland zeer aantrekkelijk

WONEN IN DUITSLAND: IETS VOOR JOU?

De Duitse cultuur is er eentje die het over het algemeen goed doet bij Nederlanders. No nonsense en recht op het doel af is iets dat we overal wel kunnen smaken. Geen wonder dan ook dat verhuizen naar de oosterburen meer dan trendy is. Je hebt er ongetwijfeld al over gehoord of misschien ken je wel iemand die de stap heeft gezet: verhuizen naar Duitsland is iets wat steeds vaker gebeurd. Maar waarom?

Een slok op de borrel

Geld maakt misschien niet gelukkig maar als jij een euro kunt besparen laat je het toch niet na? Waarom zou je dan ook genoegen nemen met een knus appartementje in Nederland als een paar kilometer verder naar het oosten hetzelfde aantal euro’s een heus familiehuis koopt. De Duitse immomarkt heeft een veel lagere prijszetting dan wij kennen. Het gevolg? Een droomhuis is in Duitsland al heel wat minder een droom en heel wat meer een realiteit dan het hier zou zijn. En daar draait het toch om?

En ook dat nog

De levenskwaliteit in Nederland is gelukkig al behoorlijk hoog. Maar in Duitsland? Dat is nog een stukje beter zelfs. Zo wordt zowel de gezondheidszorg als het onderwijs over de grens hoger ingeschat dan in ons land. Bovendien hier geen ellenlange wachtrijen en weken wachten bij de dokter: afspraakje maken en je kan er zo terecht. Vergeet daarbij niet dat er ook heel wat faciliteiten zijn dankzij ervaringen uit het verleden om de overgang naar wonen in Duitsland heel vlot te laten verlopen. Benieuwd geworden naar wat jouw euro’s kopen? Op Hollandimmocenter.com/nl zie je het meteen.

WONEN IN DUITSLAND: IETS VOOR JOU?