Kopen in Duitsland: goed idee

De laatste jaren is het een duidelijke trend dat meer en meer Nederlanders de grensstreek opzoeken en huizen aan de Duitse kant van die grens gaan kopen. Een trend die niet te stuiten lijkt en enkel maar sterker lijkt te worden. Iets wat overigens absoluut niet zou moeten verbazen: er zijn nu eenmaal ijzersterke argumenten om toch maar wat Duits te leren.

Het financiële plaatje

Waarom zou je nu overwegen om een huis in Duitsland aan te kopen? Eerst en vooral is er het pure financiële aspect. De huizenmarkt in Duitsland zit compleet anders in elkaar en dat is maar goed ook voor ons. Waar je in Nederland net een leuk appartementje voor kan kopen koopt je in Duitsland al snel een groot huis met tuin erbij. Dat is overigens niet het enige dat goed is voor de portefeuille. Auto’s zijn een stuk goedkoper in Duitsland en ook de algemene levenskosten liggen er lager. Dat terwijl het gros van de producten net van hogere kwaliteit is. Wonen in Duitsland? Het scheelt heel wat geld.

Het sociale aspect

Er is echter meer. Zo is het onderwijs in Duitsland in de regel van een hoger niveau dan in Nederland. Zo kan je jouw kleine uk de best mogelijke toekomst geven. Daarenboven is de medische zorgverlening van een hogere kwaliteit en bizar voor een Nederlander: zonder wachtrijen. Meer informatie over een huis in Duitsland? Neem dan zeker eens een kijkje op Hollandimmocenter.com/nl

Kopen in Duitsland: goed idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *