Het kopen van een Duitse droomwoning

Wie een zoektocht onderneemt naar een nieuw droomhuis in het oosten van het land doet er goed aan ook een stukje over de grens te kijken. De huizenprijzen in Duitsland liggen voor vergelijkbare woningen een stuk lager dan in Nederland. Is je budget in Nederland toereikend voor een leuke tussenwoning, in Duitsland levert het zelfde budget je een mooie vrijstaande woning, compleet met tuin en garage.

Specialisten
Bij het kopen van een woning komen er altijd zaken in beeld waar je waarschijnlijk minder mee vertrouwd bent. Denk maar aan het beoordelen van de bouwtechnische staat van een woning, het hele onderhandelingsproces over de prijs van de nieuwe woning, en het uiteindelijk rondmaken van de nieuwe aankoop. Het zijn allemaal zaken waar je graag een makelaar bij in de arm neemt, deze heeft de gewenste kennis en vaardigheden in huis.

De Duitse markt
Woningen in Duitsland zijn aantrekkelijk geprijsd en net over de grens is het landschap vergelijkbaar met de Nederlandse kant. Bij de aankoop van je nieuwe Duitse woning komen er natuurlijk ook specifieke Duitse zaken om de hoek. Je hebt kennis nodig van de regelgeving in Duitsland, de bouwtechnische staat van Duitse woningen en de juiste volgorde van procedures. Daarbij wordt er in het hele proces uiteraard in het Duits gesproken en onderhandeld. In dit proces is deskundige hulp nodig van een makelaar die de Duitse markt op zijn duimpje kent. Neem hiervoor contact op met oostmakelaardij.nl.

Het kopen van een Duitse droomwoning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *